Online Eucharsitieviering

Zolang de maatregelen in verband met de coronacrisis in Nederland gelden, kiest onze kerk ervoor om één online viering aan te bieden voor alle gelovigen. Vanaf 22 maart, door de Goede Week en met Pasen waren onze beiden bisschoppen daarin aanwezig bijgestaan door een cantor en een organist. Na Pasen gaan de bisschoppen om en om voor, geassisteerd door een priester uit het andere bisdom die de preek verzorgt. En er zijn ook nog steeds een organist en een cantor die de muzikale kant van de viering dragen.

Op zondag 19 april was bisschop Dick Schoon celebrant, pastoor Victor Scheijde predikant, Floris van Gils organist en onze pastoor Helen Gaasbeek cantrix. Zij vertelde onder de indruk te zijn van de professionaliteit waarmee de viering wordt vormgegeven en uitgezonden. Ook vond zij het indrukwekkend om weer eens in een Eucharistieviering te zijn en de communie te ontvangen. 

Deze viering en alle komende en al uitgezonden vieringen kunt u vinden op het kanaal van onze kerk op youtube.com/live. U kunt hier klikken of op youtube zoeken naar "okkn vieringen".

Oud-katholieke parochie HH Fredericus en Odulfus, Leiden  |  Techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum.