Palmzondag 2020

Palmzondag 2020 is een dag die we niet snel zullen vergeten. Het weer was prachtig: ideaal voor een palmwijding buiten op het plein, ideaal voor een vrolijke processie met de kinderen en hun palmpaasstokken voorop. Helaas gebeurde dat allemaal niet. Vanwege de maatregelen in verband met het coronavirus konden we niet samenkomen in ons gebouw. Wel hebben we met velen samen de online-Eucharistieviering waarin onze bisschoppen voorgingen meegevierd. 

Om Palmzondag toch nog wat concreter te maken, werden twee plannen uitgewerkt. Allereerst heeft onze pastoor op vrijdag een doe-het-zelf pakket voor het maken van palmpasenstokken bij de oudste kinderen van onze parochie langsgebracht. Op zaterdag en zondag hebben zij daarmee mooie stokken gemaakt. Het resultaat kunt u hieronder zien.

Op Palmzondag heeft de pastoor volgens de landelijke instructies palmtakjes gezegend en deze zijn na de viering dor Kerkbestuur en vrijwilliger verspreid in Leiden en omstreken. Het was meteen ook een mogelijkheid om wie thuis was even kort, en van op een afstandje, te spreken. Ook van deze palmtakjes werden een paar foto's opgestuurd, die u hieronder kunt zien.

Al met al werd Palmzondag zo op een andere manier een dag die we niet snel zullen vergeten.

Foto's: parochianen

Oud-katholieke parochie HH Fredericus en Odulfus, Leiden  |  Techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum.