Coronavirus en kerk

Beste parochianen, gastleden en bezoekers,

Als kerkbestuur van de Leidse parochie hebben we besloten om Open Kerk op zaterdag 14 maart en de kerkdienst van aanstaande zondag door te laten gaan, zij het met de nodige voorzorgsmaatregelen. 

We bewaren onderlinge afstand en vermijden lichamelijk contact voor, tijdens en na de dienst. De vredegroet tijdens de dienst kan plaatsvinden in de vorm van een handgebaar of knik naar elkaar. De communie wordt onder één gedaante uitgedeeld – alleen de hostie  –, maar kan ook geestelijk in de vorm van een zegen ontvangen worden. Na de dienst zal er geen koffie of thee geschonken worden en wordt iedereen verzocht de kerk te verlaten. 

Alle instructies van de bisschoppen, waar wij ons aan houden, zijn hier terug te lezen.

Behoort u tot een risicogroep wat leeftijd en/of gezondheid betreft, of voelt u zich ongemakkelijk met de huidige situatie, blijf dan thuis. Mocht u een kerkdienst willen volgen, dan kunt u bijvoorbeeld de dienst van de kathedraal in Utrecht beluisteren met behulp van de volgende link: https://kerkdienstgemist.nl/stations/752

Omdat de omstandigheden betreffende het Corona-virus (Corvid 19) snel kunnen veranderen, is voortdurende voorzichtigheid geboden. We vragen iedereen om de aanwijzingen van het RIVM te volgen. 

14 maart 2020

Oud-katholieke parochie HH Fredericus en Odulfus, Leiden  |  Techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum.