Geert, Barbara, Wilma en Jeroen bedankt!

Zondag 15 september stond in het teken van dankbaarheid. Maar liefst vier mensen legden een taak neer in de parochie. Geert en Barbara legden hun taak als kerkmeester neer en Wilma stopte als adviseur van het kerkbestuur. Onze eerste organist en koorleider Jeroen nam op dezelfde zondag afscheid van onze parochie. 

In de Eucharistieviering, waarin can. Ruud Bosma assisteerde en de voorbeden verzorgde, ontvingen de kerkmeesters en adviseur hun bisschoppelijke ontslagacten van de pastoor. Jeroen werd ook kort toegesproken en bedankt voor zijn grote inzet in Eucharistievieringen, vespers en ook de Kribbedienst. Langere toespraken en cadeaus bleven nog achterwege, want er zou nog een verrassing volgen.

Na de viering werd als altijd koffie gedronken. Er was echter ook een verrassingreceptie ter ere van Geert. Al in 2005 trad hij binnen in de wereld van het kerkbestuur om deze nu pas, na diverse verlengingen, te verlaten. Zijn grote inzet voor kerkgebouw en kerkgemeenschap is niemand ontgaan. Het betrof niet alleen het kerkbestuur, maar ook onder andere onderhoud en verhuur, boodschappen en misdienen. Het was daarom wel eens tijd hem in het zonnetje te zetten. Tijdens de receptie klonken ook nog mooie woorden voor Jeroen, Barbara en Wilma en ook nog een prachtig lied gezongen voor alle vier. 

Jeroen, Geert, Barbara en Wilma, nogmaals dank voor jullie grote inzet voor onze parochie. Het ga jullie goed op een andere plaats of in een andere functie!

Foto's: Pieter Kroonenberg

Oud-katholieke parochie HH Fredericus en Odulfus, Leiden  |  Techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum.