Parochielunch en parochie-uitje

Zondag 7 juli beloofde een drukke dag te worden voor onze parochie. De morgen begon met Eucharistieviering waarin pastoor Helen Gaasbeek voorging. De viering werd opgeluisterd door de bloemstukken die de kinderen tijdens de kinderkerk hadden gemaakt. 

Na de viering volgde, zoals gebruikelijk, de koffie. Ondertussen werd de ruimte verder klaar gemaakt voor de lunch. Alle beschikbare tafels werden opgesteld, zodat er voor alle aanwezigen plaats was. Iedereen had iets verzorgd voor de lunch en de tafel werd gevuld met allerlei lekkere hapjes, soep en sappen. 

Na de lunch werd er gezamenlijk voor gezorgd dat alles weer netjes werd opgeruimd en afgewassen, waarna het parochie-uitje kon beginnen. De deelnemers vertrokken per auto en fiets of lopend naar Museum De Lakenhal, alwaar een rondleiding wachtte door conservator Prosper de Jong. Hij vertelde ons allerlei interessants over het gebouw, de recente verbouwing en de collectie. Voor velen van ons was het hoogtepunt een bezoek aan het interieur van de voormalige schuilkerk aan de Hooigracht, waar onze parochie tot 1926 samenkwam om de Eucharistie te vieren.

Door een aantal deelnemers werd tenslotte het glas nog geheven op deze mooie dag, waar we met veel genoegen op terugkijken!


Foto 4 en 7: Pieter Kroonenberg  

Foto 9: website De Lakenhal - foto van voor de verbouwing

Oud-katholieke parochie HH Fredericus en Odulfus, Leiden  |  Techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum.