Palmzondag

Op Palmzondag begint de Goede Week. Voorafgaand aan de Eucharistieviering vindt de wijding van de palmtakken plaats. Dit jaar vond deze wijding buiten op het kerkplein plaats. Na het Evangelie, het wijdingsgebed, de besprenkeling met wijwater en bewieroking van de palmtakken, werden deze uitgedeeld. Hierna volgde een vrolijke processie en ging het al zingend door de kerktuin en buiten de hekken. Daarna trok de lange stoet nog tweemaal de kerk door. 

Voorop in de processie liepen de kinderen met hun mooi versierde Palmpasenstokken. Hier hadden ze de dag ervoor, begeleid door de leiding van de kinderkerk, al hard aan gewerkt. Ook hadden ze toen alvast één van de liederen ingestudeerd die tijdens de processie gezongen werden. "Dans en zing: hosanna voor de koning; dans en zing: hosanna voor de Heer!"

Verderop in de viering op Palmzondag klinkt de Passielezing: het Evangelie volgens Mattheüs 26:1-27, 66. Ook de kinderen gingen hier in de kinderkerk mee aan de slag en leerden over de twee kleuren van deze zondag. Ze kwamen terug met prachtige tekeningen van het graf van Jezus, waarop bij sommigen het licht - dat deze lentezondag ook omstraalde - duidelijk te zien was.

Oud-katholieke parochie HH Fredericus en Odulfus, Leiden  |  Techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum.