Een bijzondere kerkgemeenschap

In een bijzonder gebouw

Op een prachtig plekje in een bocht van de Zoeterwoudsesingel staat een bijzonder kerkgebouw: een klein wit kerkje, dat van binnen helemaal beschilderd is in felle kleuren in een schilderstijl van de jaren '20.

In dat kerkje komt iedere zondagochtend een groep mensen bij elkaar om de mis te vieren. Mensen van allerlei leeftijden en achtergronden. Jongeren, gezinnen met kinderen en ouderen. Mensen die elkaar kennen en betrokken zijn bij elkaar. Mensen die zich aangetrokken voelen tot de mooie katholieke liturgie met zijn vele prachtige liederen. Of tot een traditionele kerk die met haar tijd mee gaat. Een kerk, waar priesters getrouwd of vrouw kunnen zijn en homo's welkom zijn. Een kerk zonder paus waarbinnen veel ruimte is voor verschillende opvattingen. En een kerk waar gasten buitengewoon welkom zijn.

Nieuwsgierig? Loop dan eens binnen op de tweede zaterdag van de maand. Dan is de kerk geopend van 13.30 tot 16.30 uur. Er zijn vrijwilligers aanwezig om uw vragen te beantwoorden over de muurschilderingen of de Oud-Katholieke Kerk of gewoon voor een goed gesprek.

U bent ook van harte welkom om eens een dienst bij te wonen op zondag om 10 uur 's ochtends.
In onze kerk mag iedereen die in zijn of haar eigen kerkgenootschap deelneemt aan de maaltijd van de Heer ter communie gaan. Wij staan open voor iedereen, dus ook voor zoekers of gewoon nieuwsgierige kijkers en luisteraars.

 

Het adres van de kerk is: Zoeterwoudsesingel 49 (hoek Cronesteinkade) Leiden.

Bankrekeningnummer: IBAN:NL73RABO0366019899 t.n.v. kerkbestuur Oud-Katholieke parochie

Oud-katholieke parochie HH Fredericus en Odulfus, Leiden  |  Techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum.